Sireeni

Sireeni

maanantai 13. elokuuta 2012

Lomareissulla Imatralla - pitkä lista museoita

Lähdimme heinäkuussa reissuun Imatralle ihan kahdestaan, reissussa vietimme viidettä hääpäiväämme. Majoituimme Valtionhotellin viereen tehdyssä kylpylähotellissa. Kylpylä oli kyllä pienoinen pettymys. Esitteessä sanottiin, että aikuiseen makuun, mutta eipä sinne montaa aikuista mahtunut kerraallaan. Kylpylä koostuu pienestä ja vähän isommasta porealtaasta sekä yhdestä altaasta jossa mahtuu uimaan muutaman metrin. Hoitoja emme testanneet, mutta hotellihuone saa meiltä arvosanan "ihan ok".


Vietimme Imatralla 2 vuorokautta, harmiksemme koko ajan satoi tauotta. Ensimmäisenä iltana nautimme kylpylän poreista ja kävimme syömässä Valtionhotellissa pitkän ja todella maukkaan päivällisen. Alkuruuan ja pääruoaan jälkeen ei kerta kaikkiaan jaksanut enää jälkkäriä. Ruokakuvia en malttanut ottaa, niin kiire oli käydä annokseen kiinni.

Kokonaiselle Imatran päivälle minulla oli lista museoista ja kohteista joissa olisi mielenkiintoista vierailla. Listalta toteutettiin Ritikanrannan teollisuustyöväen asuntomuseo, Lotta- ja veteraanimuseo ja Rajamuseo. Etelä-Karjalan Automuseo jäi vain haaveeksi, sillä siellä oli menossa kattoremontti ja museo oli suljettu. Pihapiirissä oli kuitenkin karjalaistyyppinen motelli ja lounaskahvio, jonka yhteydessä oli kirppari. Lounaskahviossa söissä lohisoppaa lounaaksi, suolaa oli ainakin riittävästi ;) Kirpparilta löysin kirjan sekä maljakon, joka oli - 50 % hyllyssä. Arvosta en tiedä, mutta onpahan muisto. Museoista erilliset postaukset.


Museokierroksen päälle lepäsimme hiukan ja sitten viritimme sateenvarjot ja lähdimme satojen muiden tavoin Imatran kosken sillalle ihastelemaan kosken pauhua. Hiukan erikoinen tilanne; vettä tuli taivaan täydeltä ja sadat ihmiset sateenvarjojensa ja sadeviittojensa alla kerääntyvät sillalle ja joen poluille seisomaan tunniksi nähdäkseen ryöppyävää vettä!








 



















Toisena iltana päivällisellä Valtionhotellissa olin kaukaa viisas ja hyppäsin alkuruuan yli pääruokaan, jotta myös jälkiruualle jäi tilaa. Ruuan päälle istuimme vielä Valtionhotellin salongissa tovin, tunnelma hotellilla on erityinen; mielikuvitus alkaa väkisinkin laukkaamaan... kuinka ruhtinattaret ja ruhtinaat ovat puvuissaan ja koruissaan loistaneet kilpaa. Olisinko lukenut muutaman Laila Hirvisaaren liikaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti