Sireeni

Sireeni

maanantai 4. kesäkuuta 2012

Kevätkylvöjä

Nyt on oikeasti kesä kun kalenteri on käännetty kesäkun puolelle. Melko viluisesti vain alkanut tämä kuu, tänään töissä kaivoin villasukat ja bontson kaapista. Illalla perustimme miehen kanssa kasvimaan muutaman lepovuoden jälkeen. Toissa keväänä haimme kaverin talleilta hevosen lantaa, josta uskoakseni löytyy vielä voimaa tälle vuodelle. Kasvimaalle tuli tällä kertaa avomaakurkkua harson alle, pari perhemansikkaa, talvivalkosipulia, pensasvahapapua myöskin harson alle, lehtisalaattia, kesäsipulia ja kehäkukkaa. Kesäkurpitsat siirretään avomaalle vasta viikon parin päästä, nyt saavat vielä lämmitellä kasvihuoneen lämmössä. Kasvimaalle laitetaan vielä vahapapua kunhan vähän lämpenee. Kasvimaalta kuvia, kunhan jotain kuvaattavaa nousee...

Tomaatit ja yrtit sovussa.

Kurkuntaimi kurkoittaa tukinarua kohti.

Kasvihuoneesta löytyy 2 runkotomaattia, 3 kasvihuonekurkkua, 3 yllätyspaprikaa (kylvin eri lajikkeita ja nyt en tietenkään tiedä mitkä yksilöt niistä selvisivät) sekä yrttejä. Yrteistä siemenestä laitoin basilikan, rukolan ja persiljan, tillin ostin valmiina taimena. Keltainen minipensastomaattikin kasvihuoneessa oli, mutta muurahaiset olivat tehneet pesän sen juurakkoon, joten ulkoistin sen pikaisesti.


Siinä se nyt on; kauan ja hartaasti odotettu puutarhani työmyyrä.
Äitienpäivänä minut yllätettiin perusteellisesti. Mies sanoi mökillä, että lahjani unohtui kotiin. Iltapäivällä kotiin tultuamme hän vei miten liiteriin kummallisen möhkäleen luokse. Oi että kummallisen suuri paketti sisälsi ikioman lämpökompostorin! Kompostori kasattiin heti ja nyt se on jo saanut hiukan tavaraa sisuksiinsa. Prosessin käynnistymistä odotellessa :)

1 kommentti: