Sireeni

Sireeni

maanantai 12. maaliskuuta 2012

Täytekakkua nam!

Viime viikolla vietimme tyttäreni, Prinsessa Ii:n 6-vuotissyntymäpäiviä. Lauantaina meillä oli prinsessojen (ja pikku-prinssien) kemut ja myös mummot ja kummit vierailivat. Menoa ja melskettä oli melkoisesti kun 4 prinsessaa ja 2 prinssiä kirmasivat ympäri taloa. Myös Muumi-mukeilla oli käyttöä kun sukulaisille ja ystäville keitettiin kahvia.

 Tein syntymäpäiville kermakakun, päälle tietenkin prinsessa-aiheinen kakkukuva. Tässä resepti:

Pohja (paistettu tupperin ultraplus pyöreässä )

6 munaa
2,5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta 

Täyte
Vadelma-mascarpone täytteen ohjeen löysin Kinuskikissan sivuilta. Laitoin täytettä kahteen väliin, joten tein sen tuplana.
Täytteeseen tuli:
Vadelmia
250 g mascarponejuustoa
3 dl kermaa vaahdotettuna
vajaa dl sokeria
Daim-patukka

Tulin ostaneeksi vain yhden Daim-patukan, joten Daimin maku ei päässyt oikeuksiinsa. Olisi siis pitänyt laittaa Daimiakin tuplana.


Kokosin kakun paistovuokaan, sillä kakku sai "vetäytyä" yön yli jääkaapissa. Kostutin kakkupohjan appelsiinimehulla; mehua tuli n. 2 dl kerrosta kohti. Sitten sivelin levyn Lemon Curdillä ja levitin puolet täytteestä. Toinen kerros samoin.


Juhlapäivän aamuna sivelin kakun päälle kerroksen kermavaahtoa kakkukuvan ja pursotusten laittoa varten. Pursotuksessa kokeilin ensimmäisen kerran kahta eri väriä; valkoisella ensin yksi raita ja sitten punaisella elintarvikevärillä vaaleanpunaiseksi värjätty raita. Tähän tapaan: 


Kakkukuvaan tuli pieni repeämä kun kuva oli hiukan kostunut kermavaahdon kosketuksesta. Hyvin silti kelpasi pienille prinsessoille!



Tässä vielä kuva leikkauspinnasta:


Hyvää oli ja eipä kakkua kahden päivän juhlimisen jälkeen enää jäänytkään!